Gőzsör

Gőzsör

A Steam Beer (Gőzsör), amely az előzőekkel ellentétben alsó erjesztéssel készül, de a felső erjesztésű sörökre jellemző hőmérsékleten, azaz közel szobahőmérsékleten (16-21 °C) erjesztenek. A gőzsör az USA-ban alakult ki. A magas hőmérsékletű erjesztés oka az, hogy kialakulásakor a születő Amerikai Egyesült Államokban még nem igazán lehetett hűtőberendezéshez, vagy jéghez jutni, ezért csak így tudták megoldani a készítést. A gőz elnevezés egyébként erre a XIX.sz-i készítési technikára utal, amelyet egyes fajtáknál, pl. az Anchor Steam Beer készítésénél ma is a hajdani módszerek szerint végeznek például Németországban. A gőzsör az aranysárgától a borostyánszínűig terjedő, lágy aromájú sörfajta, melynek alkoholtartalma 4-5%. Fogyasztása 4-6 °C hőmérsékleten, egyenes vonalú sörös pohárból vagy füles korsóból történik.

Forrás: Wikipédia

Megjelenítés: lista / táblázat
Listázás:
Rendezés:

clogo FraudLabs Pro Prevents Fraud for Digital Businesses

© sziluett interWEBSHOPbier.hu 2017
Minden jog fenntartva.

wlogo